VW T5 väliseinän verhoilu ja vaimennus

VW T5:a on aika monta vaimennettu asentamossa. Tässä pieni kuvareportaasi pakettiauton väliseinän vaimennuksesta ja huopaverhoilusta.

Tähän juttuun liittyvät tuotteet:

tai valintasi mukaan toki erivärinenkin huopa kuten:

Jos haluat tehdä tämän projektin itse, voit hankkia jonkun valmiista väliseinäpaketeistamme.

VW T5/T6, MB Vito, Citroen Jumpy kokoluokan pakettiautoihin ovat seuraavat paketit:

MB Sprinter, VW Crafter, Citroen Jumper kokoluokan pakettiautoihin ovat seuraavat paketit:

Väliseinän vaimennus kannattaa tehdä hytin puolelle parista syystä:

  • vaimennusmatto ei ota osumia työkaluista jne romuista mitä kuljetetaan tavaratilassa
  • samalla on helppo verhoilla väliseinä. Huopaverhoilu on pintana miellyttävämpi auton sisällä kuin maalattu pelti. Vähentää hieman myös omalta osaltaan ääntä pehmeänä pintana kovaan peltiin verrattuna.

Jos seinän tai penkkien irrotus on kovin hankala, voi vaimennuksen tehdä tavaratilan puolellekin. T5 väliseinähän on vain pulteilla kiinni ja se on helppo poistaa kokonaan autosta vaimennusta ja verhoilua varten. Kaksiosaisen väliseinän kappaleet ovat vielä kohtuullisen helppoja siirrellä ja käännellä pienen kokonsa ansiosta. Seinien reunat jäävät tavaratilan puolelle joten maton voi vaan leikata reunoja myöten pois, reunat eivät näy hyttiin.

Ensimmäiseksi pitää tietysti kiinnittää vaimennusmatto väliseinän kappaleisiin. Tässä kannattaa olla huolellinen ja välttää koloja sekä päällekkäisiä mattokerroksia. Leikkaa ja kiinnitä maton kappaleet siten että saat tasaisen yhtenäisen pinnan. Jos pieniä kohoumia jne tulee, voit niitä rollerilla painella lyttyyn.

verhoilu1Huopakappale kannattaa jättää vähän reiluksi ennen liiman levittämistä. Se toimii hyvin alustana ja suojana väliseinän alla liimaa suihkutettaessa.

verhoilu2

Kun huopa on seinän alla, voit reunoilla kohottaa huopaa ylöspäin liimaa suihkutettaessa. Näin saat suojattu ympäristön ja samalla piirrettyä liimalla suurinpiirtein ääriviivat seinästä huopaan. Tiedät mihin liimaa pitää levittää huovassakin seuraavassa vaiheessa.

verhoilu3Seuraavaksi levitetään liima huopaankin. Annetaan kuivua noin 5 minuuttia ja aloitetaan pintojen kiinnitys toisiinsa. Tässä on hyvä olla avustaja koska ison huovan kappaleen käsittely yksin on hankalaa. Jos liimapinnat osuvat toisiinsa, ne tarttuvat heti kiinni ja irti repiessä huopa voi venyä ikävästi. Huopa siirretään noin 90 asteen kulmassa pöydällä olevan seinän viereen.

verhoilu4Sitten alareuna kiinnitetään koko matkalta väliseinään. Siitä eteenpäin huopaa painellaan, venytetään, hierotaan pintaan kiinni niin ettei pääse tulemaan ryppyjä eikä möykkyjä eikä huopa jää kuoppien kohdalta ilmaan.

verhoilu5

Samaa hommaa jatketaan kunnes huopa on kauttaaltaan kiinni reunasta reunaan seinässä. Pinnan muodot painellaan valmiiksi sitä mukaa kun huopaa kiinnitetään. Terävämpiä upotusten jne kulmia voi esimerkiksi mattopuukon reunalla ( ei toki terällä ) painaa paikoilleen.

verhoilu6Kun huopa on paikoillaan koko seinässä, leikataan ylimääräiset pois reunoilta.

verhoilu7Ja seinän kappale on verhoiltu.

verhoilu8

Sama homma tehdään toisellekin seinän kappaleelle. Ikkuna tiivisteineen kannattaa ottaa verhoilun ajaksi pois ja laittaa takaisin verhoilun jälkeen. Ei tarvitse suojata ikkunaa ja tiivistettä liimalta ja aukkokin helppo leikata kun ikkunan paikka on tyhjä.

verhoilu9

Viimeisenä vaiheena kaivellaan pulttien reiät auki vaikka purasimella tai moralla ennen kuin seinän kappaleet nostetaan takaisin autoon ja pultataan takaisin kiinni. Kuvassa seinä paikoillaan näyttää tummemmalta kuin “livenä”, mutta ei nyt saatu sopivia valotuksia aikaan kameralle kun oli kiire saada jo auto valmiiksi ja asiakkaalle ajoon.

verhoilu10